YEMEK TARİFLERİ / EV YAPIMI TURŞULAR

DOMATES TURŞUSU TARİFİ

14 Eylül 2021

Malzemeler/3 litrelik kavanoz için:

1,5 kilogram yeşil domates

2-3 baş sarımsak

Turşu suyu için:

5 su bardağı su (200 ml.lik bardak ölçüsüne göre)

4 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu

1 çay kaşığı limon tuzu

1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:

Domatesleri yıkadıktan sonra, dilimleyelim.

Büyükçe bir kap içerisine koyalım. Diğer taraftan turşu suyunu hazırlayalım. Ayrı bir kap içerisinde su ve tuz ikilisini güzelce eritelim. Bu karışımı domateslerin üzerine dökelim. Bu şekilde bir gece bekletelim. Ertesi gün domatesleri aralarına sarımsak dişlerini ilave etmek suretiyle yerleştirelim.

Leğendeki turşu suyunundan bir çay bardağı kadar alarak bunun içerisinde limon tuzunu eritelim. Limon tuzlu suyu turşu kavanozuna ilave edelim. Bunun üzerine şekeri ilave edelim. Leğendeki geri kalan suyu da kavanoza boşaltalım. Eğer suyunuz artarsa bunu dökmeyip kavanozda muhafaza edin. Daha sonra gerekirse turşunuza ilave edebilirsiniz. Turşu kavanozunun kapağını kapatıp serin, güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edelim.

Ben domates turşusu ile turşu kavurması yapmayı düşündüğüm için içerisine sirke ve aroma verici kişniş tohumu, tane karabiber gibi baharatları kullanmadım. Sizler isterseniz içerisine bunlardan katabileceğiniz gibi turşuların olmazsa olmazı taze kırmızı biberde kullanabilirsiniz.

Kaynak:Herrenk.com

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 644088
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.