DİĞER / PRATİK BİLGİLER

Hamur İşi Poğaçaların Bayatlamamasi İçin Püf Noktaları

09 Eylül 2021

Poğaçaları bayatlamadan daha uzun süre nasıl saklayabilirim? Poğaçaları bayatlamadan saklama nasıl yapılır? Bana sıkça sorulan sorular arasında.

Poğaçaların bayatlamadan durabilmesi için, yapılacaklar aslında çok basit ve kolay.

Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz hamur işlerinde genelde fırından çıkardıktan sonra üzerlerinde bir sertlik olur. İlk olarak bu aşamadan başlayalım.

Fırından çıkardığımız poğçaların üzerine hani şu çiçeklerin üzerine su püskürtmede kullandığımız fısfıslı şişelerden edinebiliyorsak bir tane edinelim.

Eğer elimizin altında böyle bir şey yoksa yapabileceğimiz en basit yöntem elimizin parmak uçlarıyla çok hafif bir şekilde su serpmek olmalı. Çok hafif diyorum, zira fazla serpip hamur haline getirmeyelim.

Daha sonra poğaçalarımızın üzerlerini pamuklu bir bezle kapatalım. Bu şekilde soğuyana kadar bekletelim.

Ardından kapaklı bir saklama kabında veya buzdolabı poşetleri içerisine koyarak poğaçalarımızın yumuşak kalmasını sağlamış oluruz.

Hemen kullanmayacak isek, o halde bu şekilde derin dondurucuya kaldırabiliriz. Kullanmak istediğimiz zaman buradan alarak mikro dalga fırında veya normal fırında çok yüksek olmayan bir ısıda tekrar ısıtarak ilk günkü tazeliğine yakın bir tazelik yakalayabiliriz.

Kaynak:http://www.herrenk.com/sdetay.asp?id=1063&did=2080

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 331906
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.