YEMEK TARİFLERİ / Geleneksel Lezzetlerimiz

Mengen Bulgur Çorbası

25 Ağustos 2021

Mengen çorbası bulgur kullanılarak yapılan geleneksel ve son derece doğal, besleyici ve lezzetli bir çorba. Biz terbiyesinde limon suyu kullandık. Çünkü tarifin aslı öyle. Ancak limon suyu yerine üzüm sirkesi kullanıldığında da son derece lezzetli oluyor. Hele içine biraz da haşlanmış kuru fasulye eklenirse çok daha keyifli oluyor. Tercih size kalmış.

Malzemeler; 1 su bardağı bulgur, 2,5 litre et suyu, 1 su bardağı rendelenmiş domates,1 orta boy soğan (pirinç tanesi şeklinde doğranmış), 2 çorba kaşığı tereyağı,1 çorba kaşığı zeytin yağı, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, Çay kaşığının ucuyla toz kimyon, ½ limonun suyu, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un (gerekirse), Tuz

Yapılışı, Tereyağı ve zeytin yağını tencerede kızdırınız, Soğanı ekleyerek sarartınız.Domatesi ekleyiniz birlikte 2-3 dakika pişiriniz.

Et suyunu ekleyiniz ve kaynamaya başlayınca bulguru ekleyiniz.Bulguru iyice helmelenene kadar kaynatınız. (Suyu eksilirse gerektiği kadar kaynar su ekleyiniz)

Afiyet Olsun...

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 279699
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.