YEMEK TARİFLERİ / TATLI KURABİYE TARİFLERİ

Minik Elmalı Kurabiyeler

28 Mart 2021

Malzemeler:

Hamuru için:

½ paket tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Alabildiğince un (yaklaşık olarak 5-5,5 su bardağı un)

İç harcı için:

3 adet orta boy elma

1 çay bardağı tozşeker

1,5 çay bardağı kırılmış fındık içi

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için: Pudra şekeri

Yapılışı:

Elmaları rendenin iri tarafı ile rendeleyerek işe başlayalım. Rendelediğimiz elmaları tavaya alalım. Üzerine şekeri ilave ederek pişirelim. Eğer elmalarımız sulu ise bir süre sulanıp, daha sonra suyunu çekecektir. Elmalar pişince kırılmış fındık içlerini ve tarçını ilave ederek altını kapatalım.

İç malzemeyi hazırladıktan sonra; yumuşamış tereyağını yoğurma kabının içine alalım. Üzerine yumurtaları ve şekeri ilave ederek karıştıralım.

Daha sonra sıvıyağı, yoğurdu, kabartma tozunu ekleyelim. Tekrar bir karıştıralım. Daha sonra yavaş bir şekilde unu ilave etmeye başlayalım. Kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edelim.

Hamurdan küçük elma büyüklüğünde parçalar koparalım. Çok hafif un serperek, merdane yardımıyla büyük pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Bunu ilk önce dörde ardından sekize keserek üçgenler elde edelim.

Üçgenlerin her birinin geniş tarafının ortasına bir tatlı kaşığı kadar iç malzemeden koyalım. Uç kısmına doğru yuvarlayarak rulo haline getirelim. Hafif bir şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim.

Bütün malzemeli bu şekilde hazırladıktan sonra, önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırında kurabiyeler hafif sararıncaya kadar pişirelim.

Ilındıktan sonra servis tabağına alarak, üzerine pudra şekeri eleyelim.

Kaynak:http://www.herrenk.com/sdetay.asp?id=1026&did=1571

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 285286
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.