YEMEK TARİFLERİ / TATLI KURABİYE TARİFLERİ

TAHİNLİ KURABİYE

28 Mart 2021

Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (250 gram)

1,5 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı tahin

1 adet yumurtanın sarısı (beyazı üzerine kullanılacak)

1 adet vanilya

½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

4 su bardağı un

Üzeri için; 1 adet yumurtanın akı, dövülmüş ceviz içi

Üzerine serpmek için; 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 adet vanilya

Yapılışı:

Toz şeker ile tahini güzelce karıştıralım. Üzerine yumuşamış tereyağını, yumurta sarısını ekleyelim. Tekrar elimizle yoğuralım. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yoğurma işleminin ortasında ceviz içini ve vanilyayı ilave edelim.

Gayet yumuşak kıvamlı bir kurabiye hamuru yapalım.

Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım.

Kurabiyelerin bir yüzünü önce yumurta akına sonra iri kıyılmış ceviz içine veya fındığa batırarak birer parmak aralıklarla fırın tepsisine dizelim.

180 dereceye ayarlayıp, önceden ısıttığımız fırında ( Kabartma tozu kullanılmayan kurabiyelerde bu önemli bir püf noktası oluyor) hafif sararıncaya kadar pişirelim. Kurabiyelerimiz kabarmış ve bir miktar çatlamış olacaklardır.  

Pişen kurabiyeleri soğuyana kadar tepsiden almayalım. Zira un kurabiyesi kıvamındaki bu kurabiye piştiğinde gayet yumuşak bir kıvamda ve dağılabilir durumda olacaktır. Bu yüzden soğuyarak kendini toparlamasını beklememiz gerekiyor.

Soğuduktan sonra servis tepsisine alıp, üzerine pudra şekeri ve vanilya karışımından serpelim.

Not: Tahinli kurabiyeleri fazlaca kızartırsak içerisinde bulunan tahin bir miktar acılık bırakabilir. Ceviz yerine fındık içi de bu kurabiyeye çok yakışacaktır. Bu yüzden elinizin altında hangi malzeme varsa veya hangisini kurabiyelerde daha çok tercih ediyorsanız kullanabilirsiniz.

Ayrıca daha az yapmak isteyenler miktarı ikiye bölerek yapabilirler. Verdiğim tahinli kurabiye ölçüsü büyük boy fırın tepsisi ölçüsüne göredir.

Kaynak:http://www.herrenk.com/sdetay.asp?id=1026&did=1827

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 340464
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.