/ SAĞLIK

Doğum Çantası Birkaç Ay Önce Hazırlanmalı

14 Ekim 2020

Her anne adayının bebeğinin doğum vakti gelmeden birkaç ay önce doğum çantası hazır olmalıdır. Bu sayede çantada eksik eşyalar var ise belirlenerek temin edilebilmesi için zaman kazanılabilir. Doğum heyecanı anne adaylarında strese yol açabileceğinden her türlü detay önceden belirlenmelidir. Ayrıca doğum yapılacak hastaneden anne ve bebek için gerekli olan ihtiyaçlar hakkında bilgiler de alınabilir. Bir anne adayı için doğum çantası çok önemlidir. Bu sebeple erken doğum ihtimali de göz önüne alınarak doğum çantasının önceden hazırlanması gerekir.

Anne adayı kendisi ve bebeği için 2 ayrı ufak valiz hazırlayabilir. Özellikle doğum çantasının içinde bulunan malzemeler eşe veya hastanede kalacak refakatçiye mutlaka gösterilmelidir. Bu durum acil bir ihtiyaç anında anneye yardımcı olacak kişiye de kolaylık sağlar.

Doğum çantası hazırlanırken annenin ve bebeğin ihtiyaçlarına göre bir liste oluşturulmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise annenin ve bebeğin giyeceği kıyafetlerdir. Bu sebeple çantada bulunacak giysilerin mevsim şartlarına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

BEBEĞİN İLK İHTİYAÇ LİSTESİ

Bebek için doğum çantasında bulunması gerekenler ise; zıbın, tulum, mevsime göre kısa veya uzun kollu body, battaniye, çorap (pamuklu), eldiven, şapka, yenidoğan bebek bezi, önlük, ağız mendili, havlu, ıslak temizleme mendilleri (alkolsüz ve parfümsüz), alt değiştirme örtüsü ve kirli çamaşır torbasıdır. Tabi tüm bu ihtiyaçlar normal doğum veya sezaryen doğuma göre değişkenlik gösterebilir,sezeryan ile normal doğumda hastane yatış süresi değiştiğinden gereken ihtiyaç listesindeki adetlerde değişmektedir.. Her ihtimale karşı  doğum çantasında kaşık biberon da bulundurulmalıdır.  Bebek için getirilen kıyafetlerin son derece temiz olmasına özen gösterilmelidir. Bebeğin giysileri önceden yıkanmış, ütülenmiş ve etiketlerinin çıkartılmış  olması gerekmektedir. Ayrıca taburcu olduktan sonra bebeği güvenli taşıyabilmek için anne kucağı, puset ve bebek koltuğu da gerekmektedir.

Kaynak:http://centralhospital.com/Haberler/dogum-cantasi-nasil-olmali/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 399669
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.