DİĞER / PRATİK BİLGİLER

Yumurta Pişirme Sürelerini Biliyor musunuz?

11 Ağustos 2020

Yumurta yapımında ilk kural, kısık ateşte pişirme yapmaktır.Eğer yüksek ateşte pişirme yaparsanız, yumurtanın rengi koyulaşır; sert ve kuru bir kıvam alır. Bu nedenle, açık renkli, yumuşak ve leziz bir yumurta pişirmenin yolu ısıyı azaltmaktır.

Yumurtayı haşlarken taze yumurta kullandığınızdan emin olun. Tazelik, yumurtanın şeklini korur ve yuvarlak kalmasını sağlar. Bununla birlikte taze yumurtanın haşlanması daha lezzetlidir. Taze yumurta biraz zor şekilde soyulabilir. Bunu kolaylaştırmanın yolu kaynayan taze yumurtayı ocaktan alıp, anında soğuk suya tutmaktır. Bu şekilde kolay soyma işlemi yapabilirsiniz.

Yumurta Pişirme Süreleri Ne Kadar Olmalıdır?

· Rafadan yumurta pişirecekseniz, beyazının pişmiş, sarısının ise akışkan kıvamda olması gerekir. Bunun için 3 dakika yeterlidir.

· Kayısı yumurta pişireceksiniz, akının iyi pişmiş, sarısının ise akmayacak kıvamda olması gerekir. Yumurtanızı 4-5 dakika pişirmelisiniz.

· Katı yumurta pişireceksiniz, hem beyazının hem de sarısının çok pişmiş olması gerekir. 5-6 dakika boyunca yumurtayı kaynatmalısınız.

· Çok katı yumurta pişirecekseniz, beyazının ve sarısının çok pişmiş olması gerekir.Pişirme sürenizi 7-8 dakika olarak ayarlayabilirsiniz.

· Cıvık yumurta pişirecekseniz, akının yumuşak bir kıvamda, sarısının ise çok az pişmiş olması gerekir.2 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.






YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 113333
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.