YEMEK TARİFLERİ / Geleneksel Lezzetlerimiz

Ramazan Pidesi Evde Nasıl Yapılır?

23 Nisan 2020

Malzemeler

· 2.5 su bardağı un
· 100 ml süt
· 100 ml ılık su
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· 1 yumurta
· 1 paket kuru maya
· 1 tatlı kaşığı şeker
· 1 çay kaşığı tuz
· Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörek otu ve susam

Evde Ramazan Pidesi Tarifi

Un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kaseye alıp, karıştırın. Yumurta, su, süt ve tereyağını ekleyip güzelce yoğurun. Üzerini bir bezle örtün ve bir saat kadar dinlenmeye bırakın.

Mayalanan hamuru, unlanmış tezgaha alın ve iyice yoğurun. Hamuru elinizle bastırarak pasta tabağı boyutunda bir parça elde edin.

Hamuru, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirerek üstünü nemli bezle örtün.Ortalama yarım saat daha dinlenmesini sağlayın.

Hazırladığınız pide hamurunuzun üzeine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otunu serpiştirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, pidenin üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Ramazan Pidesi Hazırlamanın Püf Noktaları

1. Klasik pidenin hamurunu hazırlarken mutlaka kaliteli bir un kullanmalısınız.Pidenin daha lezzetli olması için hamur karışımına zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

2. Orta yoğunlukta ve hafif cıvık bir hamur olması gerekiyor. Bu hamuru yaparken, mayanın aktif bir form alması için ılık su kullanmalısınız.

3. Hamurun kıvamının tutmadığını düşünüp, sürekli un ilave etmemelisiniz. Hamur mayalandıkça kendini toparlayacaktır.

4. Pide hamurunuzu mayalanması için en az bir saat kadar ılık ortamda dinlendirmelisiniz.

5. Yumuşacık bir pide elde etmek için, kabaran hamurunuzun havasını aldıktan sonra şekillendirme işlemine başlayın.

6. Pide pişerken şeklinin kaybolmaması adına, hamura baklava dilimi şekli verirken, elinizi sürekli olarak unlu-sulu karışıma batırmayı ihmal etmemelisiniz.

7. Pide hamuru cıvık olduğu için, tezgâha yapışmasını önlemek için tabanına kepek unu kullanabilirsiniz. Kepek unu pidenin hem lezzetini artırır hem de sindirimi kolaylaştırır.

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 39259
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.