/ GÜNDEM

Yaşam Alanlarında Hijyenik Ortam Nasıl Sağlanır

21 Nisan 2020


Yaşam alanlarında hijyenik bir ortam için öncelikle sık sık camları açmalı ve bulunduğumuz ortamı havalandırmalıyız. Hijyenik bir yaşam alanına sahip olmak için gün aşırı ortam temizliği yapılmalı.

Odalarda Hijyen

Hepimiz oturma odasında veya salonda bir araya gelir, günün büyük bir vaktini ailecek burada geçiririz. Bu yüzden mikropların gizlendiği ve en çok tozlanan yer de yine bu alanlardır. Bu alanlarda hijyen sağlamak için yapmamız gerekenler:

Yüzeyleri Temizleyin: Herkesin temas ettiği yüzeyleri, kapı kollarını, masaları ve sandalyeleri, her gün düzenli olarak, kaliteli temizleyici ürünlerle silin.

Zeminleri Temizleyin:Kuru koşullarda hayatta kalan bazı bakteriler, zeminlerde yer edinebilirler. Bu yüzden haftada bir kez vakumlama yapmamız ve zeminleri hijyenik deterjanlarla silmemiz yeterli olacaktır.

Tozları Alın: Tozun birikmesi, sağlığımızı ciddi yönde tehdit edebilir. Hijyenik bir ortam sağlamak için tozu ortadan kaldırmalıyız. Hepimiz dolapların ve mobilyaların arka kısımlarının ne kadar hızlı toz tuttuğunu biliyoruz. Özellikle bu bölgeleri, rutin olarak temizlemeliyiz.
Çöpleri Ortada Bırakmayın: Ev hijyeni konusunda önemli yer tutan çöpler, oda içinde tutulursa, mikrop ve bakteriler kısa sürede yayılabilir. Bu nedenle çöpleri bekletmeden, çöp kutusuna atalım. Hatta her odaya birer çöp kutusu koymayı deneyebiliriz.

Nevresimleri Değiştirin: Hayatımızın yaklaşık üçte birini uykuda geçiriyoruz. Haliyle nevresimleri, çarşafları haftada en az iki defa değiştirmeliyiz. Kir, bakteri ve toz asitlerinin birikmesini önlemek için yastık ve yorganlarımızı da ayda 1 defa profesyonel olarak temizletmeliyiz.

Mutfakta Hijyen

Mutfakta hijyen sağlamak için zemini her gün silmeli, ortalıkta bulaşık bırakmamalı, musluk başlığını, kapı kollarını düzenli olarak temizlemeliyiz. Aynı zamanda buzdolabının içini ve dışını haftada bir temizleyip, bozulan ve bakteri yayılmasına neden olan gıdaları çöpe atmalıyız. Mutfak dolapları, dökülen ve bozulan yiyeceklerden dolayı bakteri üretebilir. Mutfak dolaplarımızı da düzenli şekilde temizlemeliyiz.

Banyo ve Tuvalette Hijyen

Banyo ve tuvalet temizliği, diğer tüm alanlardan çok daha önemli olabilir. Banyo ve tuvalet hijyeniyle ilgili şunlara dikkat etmemiz gerekir:

El havlularını sıkça değiştirelim.

Diş fırçalarının karışmadığından emin olalım ve mutlaka kapalı bir ortamda muhafaza edelim.

Temizlik için sirke ve karbonat gibi doğal ürünlerden faydalanalım.

Çok amaçlı temizleyiciler ve hijyen sunan diğer güçlü temizlik malzemeleri kullanmaya özen gösterelim.

Klozeti kullandıktan sonra kapağını kapatalım.

Banyo liflerimizi sık sık yenileyelim.

Lavabo, küvet ve tuvaleti sık sık yıkayalım.

Banyo zeminini her gün silelim.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 131004
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.