/ KEŞFET

Çoruh Nehri - Erzurum

22 Mart 2020

Erzurum'un İspir ilçesinden geçen Çoruh Nehri Mescit Dağları'nın batı yamaçlarından kaynağını almaktadır. Önce batı doğrultusunda ilerleyen Çoruh Nehri, Bayburt'u ve İspir'i geçtikten sonra Artvin il sını¬rına girer. Oltu Suyu ve Yusufeli yakınlarında Barhal Deresi’yle birleşen Çoruh, kuzeybatı yö¬nüne doğru ilerler. Kuzeydoğuya yönelerek Muratlı’yı geçtikten sonra Gürcistan sınırları içerisine girer ve Batum’un güne¬yinden Karadeniz'e dökülür. Çoruh Nehri 376 km uzunluğundadır.354 kilometresi ülke sınır¬larımız içerisinde, 260 km'si Erzurum sınırları içerisinde kalmaktadır.
Çoruh Nehrinin geçtiği yatak oldukça dar ve derindir. Çoruh Nehri dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri ve aynı zamanda en derinidir. Çoruh Nehri genellikle ilkbahar aylarında yükselir, yaz aylarında azalır.
Çoruh Nehri birçok turizm aktivitesine olanak sağlamaktadır. Çoruh Nehri ülkemizin önemli su sporlarının yapıldığı nehirlerden bir tanesidir. Özellikle rafting ve kano gibi su sporları için çok uygun bir nehir olup, çok zorlu parkurları bulunmaktadır.
Erzurum'un güneybatısına düşen İspir ilçesine her gün şehir merkezinden kalkan otobüslerle yaklaşık 2 saat 30 dakikada ulaşılabilmektedir.

Kaynak:https://erzurum.ktb.gov.tr/TR-228673/coruh-nehri.html

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 257164
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.