DİĞER / PRATİK BİLGİLER

Ankastre Ürünleri temizleme tüyoları

06 Mart 2020

Ankastre ürünlerin temizleme konusu biraz özen istiyor. Kullanımı ve bakımını iyi yapmadığınız takdirde ürünleriniz kolayca kirlenip kötü bir görünüme bürünebilir.

Sürekli nem, buhar ve ısı değişimine maruz kalan mutfaklarda, ankastre ürünler kolayca kirlenebilir. Ankastre ürünleri temizlerken genelde daha özel bir çaba ve güç sarfederiz. 

Ankastre ürünler temizlenirken yetkili servisin önerilerini göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz. Onların verdiği talimatlar doğrultusunda ürünlerin temizliğini yapmalıyız. Yetkilileri dinlemediğimiz takdirde ankastre ürünümüzde yıpranmalar veya çizilmeler görülebilir, bu durumda ürün garanti dışına çıkabilir.

Yağ Çözücü ve Benzeri Ürünlerden Uzak Durun

 Ankastre ürünleri parlatmak isterken, farkında olmadan bazı hatalar yapabiliriz. Bunlar arasında en bilineni yağ çözücü, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı gibi ürünler kullanmaktır. Ankastre ürünleri parlatmada bu tip ürünlerden kaçınmakta fayda var. Çelik parlatıcı ürünler gibi kimyasal madde içeren ürünleri de parlatma işlemi için tercih etmeyin. Bu tip ürünler ilk seferde parlaklık sağlasa da zamanla yüzeyin matlaşmasına ve ürün üzerinde çiziklerin oluşmasına neden olabilir.

Mikrofiber Bez Kullanın

Eski temizlik alışkanlıklarınızdan vazgeçin. Ankastre ürünler bir kere çizildi mi geri dönüşü olmaz. Ankastre ocak, davlumbaz ve fırınınızı silerken normal temizlik bezleri yerine mikrofiber bez kullanmalısınız.

Inox ürün temizliği için özel olarak üretilmiş temizlik malzemelerini kullanmaya özen gösterin. Bu ürünler mutfak aletlerinizi çizmediği gibi, ilk günkü parlaklıklarını korumalarına yardımcı olur.

Krem formlu bakım ürünleri yerine sıvı ve püskürtme şeklinde olanları tercih edin. Ürünü lekeli yüzeye püskürtüp mikrofiber bezle silin ve yine mikrofiber bezle durulayın.

Yapılan araştırmalara göre ankastreleri parlatmada en uygun yollardan biri bebek yağı kullanılmasıdır. Bebek yağı ankastre ürünlere zarar vermediği gibi, ocak, davlumbaz ve fırınınızı ilk günkü parlaklığına kavuşturur. Ayrıca yüzey üzerinde parmak izi kalmasını da engeller. Pamuk ya da pamuklu temiz bir beze az miktarda dökeceğiniz bebek yağı ile yüzeyleri silerek istenilen parlaklığı elde edebilirsiniz.

Ancak bebek yağını uygulamadan önce, yüzeylerin üzerindeki tozu nemli bir bezle silmenizde fayda var.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 624335
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.