/ EKONOMİ

Türkiye'de yabancıların çalışmayı tercih ettiği meslekler

21 Şubat 2020

 Türkiye’de iş bulmak isteyen yabancıların mevcut pozisyonlar hakkında iyi bir bilgi, deneyim sahibi olması gerekiyor. Öncelikle, iş aramaya başlamadan önce yeterli bilgi ve becerilere sahip olunması önerilmektedir.                 

Yabancı dil öğretmeni olarak Türkiye’de geçimini sağlayan çok sayıda yabancı bulunmaktadır.Özel dersler vererek sektöre girip kendini geliştiren yabancı dil öğretmenleri daha sonra dil okullarında veya özel kolejlerde çalışmaya başlıyorlar.Ön koşul başarılı olmak isteyen yabancılardan öğrencilerle etkili bir şekilde iletişim kurmaları için Türkçe dil bilgisine hakim olmaları gerekiyor. Türkiye’de rağbet gören yabancı diller Fransızca, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Arapça olarak dikkat çekiyor.

Türkiye’de ithalat-ihracat uzmanı almaya hazır çok sayıda denizcilik ve tekstil sektörü bulunmaktadır. Anadili İngilizce olan yabancılar bu sektörlerde en yüksek ihtiyaç duyulanlardır. İthalat-ihracat uzmanı olarak ana görev, şirketin uluslararası faaliyetlerini yönetmektir. Bu iş alanda başarılı olabilmek için iyi derecede sunum ve iletişim becerilerine ihtiyaç duyulmaktadır. 

Akıcı bir İngilizceye sahip yabancılar Türkiye’de daha çok müşteri hizmetleri alanında tercih ediliyorlar.Çünkü Türkiye’deki uluslararası işletme sayısındaki artıştır.Bu alandaki en geniş iş olanağı çok sayıdaki turizm acentelerinde olmaktadır. Yabancıların müşteri hizmetleri işindeki öncelikli görevleri, müşterilerle telefon görüşmeleri yapmak ve toplantılara katılmaktır.

Bebeklerle iyi iletişim kurabilen yabancılar bebek bakıcılığı mesleğine de rağbet gösteriyorlar. Türkiye’deki yüksek gelirli aileler, çocuklarını yetiştirmelerine yardımcı olmak için dadı kiralıyorlar. Özellikle bazıları çocuklarını İngilizce veya Almanca gibi ikinci bir dille yetiştirebilen dadıları tercih ediyor.Aylık kazancının oldukça iyi olmasının yanında genellikle konaklama ve yemek imkânları sunuluyor.

Ana dili İngilizce veya yabancı dillerden biri olan ve iyi gramer bilgisine sahip olan yabancılar editörlük ve çevirmenlik mesleklerinde de çalışabilmektedir. Yabancılar yayın şirketlerinde editörlükte yapabilmektedirler.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 631724
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.