/ KÜLTÜR

MİLLET KÜTÜPHANESİ tüm hizmetler ücretsiz olacak

21 Şubat 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet Kütüphanemiz tam bir külliye olarak hizmet verecektir. Burasını sadece kitap raflarının dizili olduğu bir mekân değil, aynı zamanda ilim erbabını buluşturan bir ilim merkezi, bir kültür merkezi olarak tasavvur ettik. Öncelikle Ankara’mız, sonra tüm Türkiye için, şimdi bir benzerini de inşallah İstanbul’da inşa ediyoruz. Yerli ve yabancı dünyaca ünlü bu tür merkezlerimizle özellikle burayı bir cazibe merkezi hâline getireceğiz. Kitap kültürü etrafında çalışmaların icra edileceği, ilim meclislerinin toplanacağı bir mekân olarak inşa ettik” diye konuştu.

“MİLLET KÜTÜPHANESİ 24 SAAT AÇIK VE TÜM HİZMETLER ÜCRETSİZ OLACAK”

Millet Kütüphanesi’nin 24 saat açık ve tüm hizmetlerin ücretsiz olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kütüphaneye yeni kimlik kartlarının sisteme okutularak giriş yapılacağını, gençlerin teknoloji alanındaki gelişimlerine katkı sağlamak üzere kurulan dene-yap teknoloji atölyelerinden birinin de kütüphanede faaliyet göstereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Kütüphanesi ile bugün iki önemli serginin de açılışı yaptıklarına dikkati çekerek, Devlet Arşivleri tarafından düzenlenen Hatt-ı Hümayun sergisi ile Yazma Eserler Kurumu tarafından tertiplenen Mürekkebin İzi sergisinin de üç ay süreyle ziyarete açık olacağını bildirdi.

Hatt-ı Hümayun sergisinde padişah el yazılarının, Kanuni Sultan Süleyman’ın bizzat el yazısının, Sultan II. Mahmud’un Zevk-i Selimi’nin yer aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mürekkebin İzi sergisinde ise Hattat Karahisari başta olmak üzere Şeyh Hamdullah, Hafız Osman, Hasan Rıza Efendinin meşhur mushafların eserlerinin sergileneceğini söyledi.

Sergide yer alan önemli eserlerden birinin de Divanü Lugat’t-Türk olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eserin bulunması ve bugünlere ulaşmasında emeği geçen İstanbul Fatih’deki Millet Kütüphanesi’nin kurucusu Ali Emiri Efendi, Mahmut Kemal İnal ve Beyazıt Devlet Kütüphanesi emektar Müdürü İsmail Saip Sencer’i rahmetle yâd etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeği geçenleri tebrik ederek, Millet Kütüphanesi’nin Ankara’ya, Türkiye’ye ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/116738/cumhurbaskani-erdogan-cumhurbaskanligi-millet-kutuphanesi-nin-acilisini-gerceklestirdi

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 834362
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.