/ SAĞLIK

Acı biberin vücuda sağladığı faydalar

08 Şubat 2020


Tüm dünyada yetişebilen acı biber ayrıca vücudun vitamin, kalsiyum ve potasyum ihtiyacını karşılar. Baharat olarak da yaygın kullanılan acı biber geniş bir fizyolojik ve farmakolojik etki yelpazesine sahiptir.

İçeriğindeki beta karoten, C vitamini, kapsaisin ve antioksidanlar sayesinde metabolizmayı hızlandırır.

Midesinde yanma ve ülser sorunu olanlar veya hemoroitten muzdarip olanların ya hiç tüketmemesi ya da dikkatli tüketmesi gerekir.

 Safra oluşumunu uyaran acı biber, kolesterolün vücuttan atılımı için önemli olan safra asitlerinin üretimini de artırır.

Acı biber tüketimi metabolizmayı hızlandırr. Lifli yapısı ve acı etkisi bağırsakların çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler.

Ancak aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Günde 2 adedi geçmemekte fayda var. Aksi halde fazlası, özellikle ülser varsa midede sorunlara neden olabiliyor.

 İçerisindeki C vitamini vücut direncini arttırarak bağışıklık sistemini güçlendirip genel olarak hastalıklara karşı koruyucu bir şemsiye görevi görür.

Acı biberin içeriğindeki kapsaisin bileşiği bibere acı tadını vermesine karşın birçok faydayı da beraberinde getiriyor.Acı biber ölçüyü kaçırmadan tüketilmeli; böylelikle vücut direncini artırmak mümkün hale getirebilirsiniz.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 131343
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.