/ DÜNYA

Schengen Nedir?

04 Şubat 2020

Schengen, Avrupa Birliği üyeleri ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyelerini kapsayan bölgeye deniyor.Peki bu bölgedeki ülkeler; Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn olarak sıralanıyor.  Ancak Avrupa Birliği’ne üye olup Schengen bölgesinde bulunmayan ülkeler de mevcut: İrlanda, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Kıbrıs.  

Schengen ülkeleri arasındaki vize serbestisi sayesinde üye ülkelerin vatandaşları, sadece kimlik ya da pasaportları ile bölge içinde seyahat edebiliyor. Bölge dışında kalan kişilerden ise vize talep ediliyor ise vize başvurusu yaparak istedikleri birlik üyesi ülkeler için işlemleri başlatabiliyorlar.

Schengen Vizesi Nedir?

Schengen, uygun kurumlarca verilen ve birliğe bağlı ülkeler içinde seyahat etmeye izin veren bir vize türüdür. Schengen bölgesini oluşturan ülkelere bu belge ile giriş yapılabiliyor. Şartlar uyduğu sürece; bu vize ile birden fazla ülkede ziyaret edilebiliyor.  

Schengen Nasıl Alınır?

Gitmek istenilen yerin temsilciliği aracılığı ile Schengen vizesi alınabilir. Vize başvurusunda bulunacak kişiler, öncelikle ilgili kurumun talep ettiği belgeleri temin ettikten sonra internet üzerinden e-randevu alarak işlemini tamamlayabilir.

Örneğin; Almanya vizesi için aracı kurumun sitesinden randevu aldıktan sonra vize evraklarınızı tamamlayarak başvuru yapmanız yeterli olacaktır.  

Vizeyi aldıktan sonra birlik üyesi ülkeler arasında izin süreniz dahilinde dolaşabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ilk girişin vize alınan ülkeden yapılması gerektiği. Daha sonrasında diğer ülkelere giriş yapabilirsiniz.

Schengen Vize Evrakları Nelerdir?

Ülkeden ülkeye istenen şartlar değişkenlik gösterse de Avrupa Birliği üyesi ülkelerin talep ettiği belgeler genellikle aynı.

Başvuru formu

Fotoğraf (istenen sayıda, Schengen vize fotoğraf ölçüleri ile uyumlu)
Pasaport
Uçak bileti rezervasyonu
Otel rezervasyonu
Yurt dışı seyahat sigortası
Banka hesabı bilgileri
İkametgah
Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi
Çalışanlardan İstenen Schengen Vize Başvuru Belgeleri
Kişi çalışıyorsa istenen vize başvuru belgeleri çoğalıyor.

İş veren mektubu
İşe giriş bildirgesi
4A hizmet dökümü
Maaş bordrosu
Faaliyet belgesi
İmza sirküleri
Vergi levhası

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 121608
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.