/ TEKNOLOJİ

Yapay İnsan NEON'lar Geliyor!

29 Ocak 2020

İsmini DC Comics tarafından yayınlanan çizgi romanlarda görünen kurgusal bir bilimsel araştırma tesisinden alan Samsung STAR Labs'ın bir süredir üzerinde çalıştığı 'yapay insan' projesi NEON CES 2020'de görücüye çıktı.

Yapay zekâ, büyük veri, hologram, robotik derken, yapay insan projesi için geri sayım başladı. 

Samsung tarafından desteklenen STAR Labs'in CES'te sergilediği NEON, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerini yapay zekâ ve makine öğrenimi ile birleştiriyor.

Proje kapsamında geliştirilen ve öğrenme yetisine sahip olan yapan insan prototipleri, kendi anılarını da oluşturabiliyor.


İnsan gibi davranma yeteneklerinin yanısıra duygu yetisine de sahip olan yapay insanlara odaklanan proje, dijital ortamda gerçek bir insan gibi görünen ve duygularını belli eden "Neon" isimli insan simülasyonlarından oluşuyor.

Karşısındaki insanı dinleyen, ona empati kurmaya çalışan bu yapan insanlar, Google Asistan, Alexa ve Siri gibi akıllı asistanlardan farklı olarak yaşadığı deneyimlere bağlı olarak öğrenme yeteneğini farklı bir boyuta taşıyor. Anılar oluşturan bağımsız bir sanal varlık olan NEON, gerçek bir kişinin görünüşünden veya sesinden ilham almasına karşın, kendine özgü bir kişiliğine sahip oluyor.


Kullanıcılar bu platform üzerinden kendi NEON'larını yaratabiliyor. Çarpıcı olduğu kadar ürkütücü de olan bu yapay insanlar ile ilgili olarak STAR Labs, şu taahhütte bulunuyor: "Siz ve NEON'unuz dışında hiç kimse NEON ile etkileşimlerinize erişemez. NEON'lar, özel verilerinizi izniniz olmadan asla paylaşmazlar."

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 858071
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.