/ SAĞLIK

Bebeklerin Dişlerini Nasıl Temizleyebilirsiniz?

16 Ocak 2020

Bir yaşından itibaren bebeğinize uygun, yumuşak diş fırçalarına başlayabilirsiniz ancak; burada dikkat edilmesi gereken fırçanın kullanımdan sonra iyice temizlenmesi ve en geç üç ayda bir yenisiyle değiştirilmesidir.

Bebekler için diş macunu artık ayrı olarak üretilmektedir. Yine de içerikleri konusunda emin olunmadıkça kullanılmamalıdır.Küçük çocuklar ağızlarını suyla çalkalayıp tükürme becerisini üç yaşlarına kadar ancak kazanırlar. Bundan dolayı üç yaşına kadar diş macununu kullanmamak en doğrusudur.


Diş Fırçalama Nasıl Öğretilebilir?
 

Çocuğunuzun dişlerini fırçalamadan önce ellerini yıkamasına yardımcı olun. Fırçayı nasıl tutacağını gösterin ve kuru fırçaya bezelye büyüklüğüne diş macunu koyarak yayın. Dişler kapalı pozisyonda başlayın ve kısa, nazik ve yuvarlak hareketlerle fırçalayın. Bir dişe 8-10 defa temas ederek ilerleyin. Dişlerin çiğneme ve ısırma yüzeylerini ileri-geri hareketle fırçalayın. İç yüzeylerde diş etinden dişe doğru süpürme hareketleri yapın. Dil yüzeyini de arkadan öne fırçalayın ve ağzını 2-3 kere bol su ile çalkalanmasını sağlayın. Diş fırçasını yıkadıktan sonra kuruması için temiz bir kaba, diğer fırçalarla temas etmeyecek şekilde dik olarak bırakın.


Çocukların diş sağlığı beslenme ile de doğru orantılıdır. İyi beslenme ve diş fırçalama diş sağlığı için çok önemlidir.  Eğer çocuğunuz dişlerini fırçalamadan uyuyacak veya dışarı çıkacaksa, bir parça peynir yemesini  sağlayabilirsiniz. Peynir, yemek esnasında asidik hale gelen ağız ortamını bazik hale getirmede ve dişlerin korunmasında önemli bir rol üstlenir.

kaynak:
https://sagligim.gov.tr/agiz-dis-sagligi.html

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 897459
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.