/ SAĞLIK

Uzun Süre Çalışmanın Tansiyona Olumsuz Etkisi.

08 Ocak 2020

Kanada’da Quebec Hastanesi Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, 40 saatten fazla çalışmanın tansiyon üzerisindeki etkisi yayınlandı. 3500 kişi üzerinde araştırma yapıldı.Yapılan araştırmada; çalışma saatleri ve tansiyon değerleri düzenli olarak ölçüldü. Haftada 41-48 saat çalışan kişilerin %54’ünün gizli hipertansiyon, %42’sinin ise sürekli hipertansiyon sorunu yaşadığı görüldü. Haftada 48 saatten fazla çalışmanın ise gizli hipertansiyon riskini %70, sürekli hipertansiyon riskini de %66 artırmada etkisi olduğu ortaya çıktı.

Çalışma saatlerinizi gözden geçirerek; yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yaparak yüksek tansiyon hastalığı riskini azaltmanız mümkün...

- Günlük rutininize ekleyeceğiniz 10-15 dakikalık meditasyon, yoga ve nefes egzersizleri gibi çalışmalarla kendinizi rahatlatın.

- Akşamları belirli bir saatten sonra işle ilgili ödevlerinizi ve sohbetlerinizi bir kenara bırakın.Kendinizi iyi hissettirecek aktiviteler için zaman ayırmalısınız.

- Düzenli tansiyon kontrollerinizi yaptırın.

- Kilo kontrolü, her gün yarım saat orta tempo ile yürümek ya da egzersiz yapmak ve dengeli beslenmek de tansiyon hastalığı ile mücadelede önemlidir. En önemlisi de tuz tüketiminin minimuma indirilmesi tansiyon ile mücadele de  en etkili yöntemlerdendir.
 

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 401239
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.