/ SAĞLIK

İştahınızı Dizginleyecek Yiyecekleri Sizler İçin Araştırdık.

30 Aralık 2019

Yulaf ezmesi

Proteinler gibi sindirimi uzun süren besinlerdendir. İçerdiği kepek ile midede hacmi genişler ve daha geç acıktırır. Protein, demir, çinko, kalsiyum gibi içeriğiyle sağlıklı beslenirken kilo vermeye de yardımcı olur.

Yeşil salata

Yeşil salata yüksek oranda lif içerir. Lifli yiyecekler midede ve bağırsaklarda genişleyerek daha fazla yer kaplar, bu da tokluk hissinin uzamasına neden olur.

Çorba

Yemeğe başlangıç olarak çorba ile başlarsanız, ana yemeğe geçtiğinizde beyin kısa sürede ‘yeteri kadar yediniz’ sinyali vermeye başlıyor. Böylece aşırı tüketmekten kaçmış oluyorsunuz.

Fasulye ve mercimek

Bu iki besinden birini tükettiğiniz zaman uzun bir süre başka bir yemek istemediğinizi anlayacaksız.Bağışıklığınızında güçlenmesine Katkı sağlamış olacaksınız.

Avokado

Avokadonun içerisinde bulunan vitamin vefolik asit ile kişiyi, daha çabuk doyururarak uzun süreli tokluk sağlıyor.

Nane

Sakinleştirme özelliğine sahiptir.Bunu kokusuyla sağlar.Nane açlığı da bastırır. 

Yağlı balık

Somon, ton, sardunya, uskumru ve ringa gibi yağlı balıklar yüksek miktarda Omega-3 içerdikleri için tercih etmelisiniz.Metabolizmanızında hızlı çalışmasına yardımcı olurlar.

Tarçın

Kan dolaşımını düzenleyen ve sakinleştirici etkisi  bulunan tarçın, kan şekerini düzenleyerek kısaca düşen kan şekerini yükselterek açlık hissini bastırılmasına yardımcı olur.

Badem

 Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan bademin en önemlii özelliği tok tutmasıdır.İçerisinde Kalsiyum, çinko, fosfor, potasyum, magnezyum, demir ve E vitaminini barındırır.

Et ve deniz ürünleri

Protein kaynakları tokluk hissini uzun süre korur. Kırmızı ve beyaz et, balık ve deniz ürünlerini ölçüyü kaçırmadan yediğinizde daha geç acıktığınızı farkedeceksiniz.

Yumurta

Sabah kahvaltısında yiyeceğiniz 1 katı yumurta, uzun süre sizi tok tutacaktır.Yumurta A, D, E ve B vitaminleri içerir.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 886724
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.