/ SAĞLIK

Bol Bol Fındık Tüketin!

19 Aralık 2019

Fındık bol miktarda içerisinde yararlı yağlar ve nişasta barındırır.

Demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyumun, çinko, E vitamini, protein, Omega 3 bakımından zengindir.

İçeriğinde yer alan doymamış yağlar kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. Kötü niyetli kolesterolün düşülmesine yardımcı olurken iyi kolesterolü de destekler.

Aşırı fındık tüketiminin kiloya neden olabilir. Fakat yemeklerden önce yarım avuç fındık yemek mideyi doyurur ve yemek isteğini giderir.

Fındıklar doymamış yağlar açısından zengindir. Doymamış yağlar, özellikle de oleik asit, HDL ve LDL seviyelerini dengeleme potansiyeline sahiptir. Magnzeyum ve kalsiyum seviyesini dengeleyerek kalp sağlığını korumaya katkıda bulunur. Magnezyum seviyesinin fazla olması kalp sağlığını tehtid edebilir.

 Fındık kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi çeşitli mineraller dahil olmak üzere bir çok maddeleri içermektedir. Tüm bu besin maddeleri vücutta düzenli kan akışını sağlamak için gereklidir.Düzenli kan akışının olması demek; bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması demektir.

 Fındık stresle mücadeleyi de arttırır. Depresyona karşı etkilidir. Ayrıca fındığın içerdiği B Vitaminleri anksiyete, stres, depresyona iyi geldiği belirtilmiştir.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 592238
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.