/ GÜNDEM

Yurt Dışı Seyahatlerine Çıkarken Yanınızda Bulundurmanız Gerekenler

20 Kasım 2019

Öncelikle stressiz bir tatilin yolu önceden hazırlamış olacağınız ihtiyaç listesinden geçer.Bu liste asıl ihtiyaç olanlar ile arzu ettiklerinizi birbirinden ayırmanıza sebep olacaktır; bu da size bavul hazırlığında kolaylık sağlayacaktır.

Öncelikle gideceğimiz ülkenin mevsim koşullarını, iklimi, hava durumu ve tahminlerini öğrenmeliyiz.Buna göre yanımıza ince ve kalın kıyafetler alalım.

Özellikle unutmamamız gerekenler arasında gerekenler arasında pasaport ve T.C. kimlik kartı, ehliyet, evlilik cüzdanı, banka kartı ve kredi kartı, uçak bileti şart. Ayrıca bir el lambası, terlik, şapka, kişisel temizlik ve bakım ürünleri götürmek gerekir. Vitamin, ağrı kesici gibi ilaçların yanında birçok yerde sinek kovucu da gerekir. Fotoğraf makinesi ve aksesuarlarını unutmamalıyız.Taşınabilir şarj aleti ile işiniz yarım kalmasın.Çantanızda powerbankı da unutmayınız.

• Matara:Isı izolasyonu iyi olan bir matarayla her su içmek istediğinizde çeşme aramak ya da suya para vermek zorunda kalmazsınız.

• Çalar saat: Seyahatiniz sırasında sadece cep telefonunuzun size yeterli gelmeyebilir. . 


• Paket lastiği: Dağılan eşyalarınızı bir arada tutmak ve saçınızı toplamaya kadar birçok fonksiyon için kullanabilirsiniz.


• Not defteri ve kalem:Cep telefonunuza her yerde güvenmeyin. Küçük bir not defteri ve kalem cantanızda bulunsun.

• Seyahat ütüsü: Seyahatte de şık olmak istiyorsanız bir seyahat ütüsü edinin.Seyahat ütüsü sayesinde buruş buruş kıyafetlerle gezmek zzorunda kalmazsınız.

• Kirli çamaşır torbası: Yanınıza bir kirli çamaşır torbası alın.

• Asma kilit: Yanınıza küçük bir asma kilit alın.


YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 266684
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.